DUITSE STAANDE KORTHAAR
Kennel van de Pierschehille

  home kennel onze honden fokkerij nieuws pups resultaten foto's contact  
 


Vrijdag 28 januari 2011

 

Het beloofd een mooie wintermorgen te worden met echte vrieskou, dus alles wat mij warm kon houden had ik aangetrokken. Het beloofde mooi foto weer te worden dus mijn Canon camera meegenomen.
Als we op ons plekje zitten is het nog donker en glooit er aan de horizon een zacht rode gloed. De maan staat er ook nog en steekt mooi af tegen de onbewolkte hemel. Het is ijskoud !

De eerste ganzen komen hoog over en Indy kijkt hoopvol naar Louis, maar ze vliegen te hoog.
Dan verschijnt de rode bal aan de horizon, de zon die langzaam opkomt het is een prachtig gezicht, hierdoor vergeet je de kou!
De ganzen vliegen hoog in grote groepen, en we wachten geduldig af.
Dan een schot en de eerste valt uit de lucht, Indy klaar voor vertrek, maar laat er nu gelijk een haas op de lopers gaan!!
Eerst toch even het haas proberen, maar dan bedenkt ze zich en haalt wind van de gans en brengt hem netjes binnen.

Voor de zekerheid leg ik die vlak naast mij neer, het zal niet weer gebeuren dat de gans ”herrijst”!
Dan komt er een laag over aangezeild, maar vliegt nog een eind door over de akker.
Als Indy er op af gaat moeten ze haar beste pootje voor zetten om de gans in te halen, de gans gaat er in hoge snelheid van door, wie loopt er het hardst? De gans geeft niet zo maar op, dus hard werken voor Indy. Ook nog met handicap ze had de riem nog niet af en die slingert om haar poten.
Correct brengt ze hem binnen, natuurlijk geen model apport mooi zittend afgevend ( een chagrijnige keurmeester zou er 3 punten voor afgetrokken hebben. Maar ja dit is de praktijk jacht en geen onnatuurlijke proef.
Van mij krijgt ze een 10!
Ik ben weer trots op haar en ben blij dat we dit weer hebben mogen mee maken.
Bedankt !!!!!!!