DUITSE STAANDE KORTHAAR
Kennel van de Pierschehille

  home kennel onze honden fokkerij nieuws pups resultaten foto's contact  
 


Vandaag 26 maart weer op de ganzen.

Gezien het steeds vroeger licht wordt ontmoeten we elkaar al om 06.00 op de afgesproken verzamelplaats.. Tijdens het oplopen naar zitplek ontstaat er een tumult aan de hemel en is het zwart van de overvliegende ganzen. Helaas zijn de geweren nog niet in aanslag. Misschien de volgende keer nog een half uurtje vroeger starten?
Ik zocht mijn plekje in de buurt van Eddy, die altijd wel succes heeft, hetgeen interessant voor Indy is, die wil wel wat te doen hebben.. Indy en ik zitten aan het kanaal tussen het riet. Een vissersbootje is ook al onderweg.
Eddy wilde voor de zekerheid weten of Indy het water in zou gaan voor een apport.
Na een poosje wachten komen de ganzen over en Eddy haalt er een naar beneden die op de akker valt. Indy moest twee hekjes en een slootje over om de gans binnen te brengen.
Regelmatig vliegen de ganzen over, Eddy probeert ze te lokken met zijn ganzen lokfluit.
Dan komt er een vlucht ganzen onze kant op en draait bij over het kanaal. Eddy schoudert en laat er een naar beneden tuimelen, die in het kanaal valt.

Nu kon Indy laten zien hoe je een gans van uit het kanaal binnen moet brengen. Ondanks dat het een zware klus is brengt ze hem binnen en ben ik weer trots op mijn allround korthaar.

Voor Eddy de eerste keer dat hij dit mee maakt, ondanks zijn jaren lange ervaring als jager. Maar ja in België zijn meer akkers dan kanalen.
Als we later naar de koffie lopen komen ook de anderen gasten aan met kraaien en ganzen,
Iedereen tevreden en een mooi tableau.
En weer een gans voor in de pan!! Bedankt!