DUITSE STAANDE KORTHAAR
Kennel van de Pierschehille

  home kennel onze honden fokkerij nieuws pups resultaten foto's contact  
 


KENNEL VAN DE PIERSCHEHILLE
DUITSE STAANDE KORTHAAR

Onze korthaar geschiedenis.

In 1975 onze eerste korthaar Britta aangeschaft en we vielen gelijk met de "neus in de boter". Het was een en al korthaar, een hond vol passie en een sterke wil om te jagen.
Het probleem was dat wij toen geen ervaring hadden met dit ras. Daardoor groeide onze Britta op tot een all-round zeer zelfstandige jager, die heel wat levende apporten en kapotte voetballen op haar naam had staan. Ze ging mee schaatsen en skiën en het strand was haar domein. Tot ons groot verdriet werd zij maar 7 jaar en zij liet een grote leegte na. We besloten nooit geen korthaar meer te nemen en te kiezen voor een wat rustiger hanteerbaarder ras!
Deze beslissing heeft maar 3 maanden stand gehouden en toen kwam onze Anoek, een teefje naar ons hart, ze bekeek geen eend of haas, wat een rust!
Ze was de goedheid zelve, ging overal mee naar toe zelfs de gletscher Matterhorn heeft ze op haar naam staan.
Toen zij 11 jaar werd en nog top fit, besloten we er een pup bij te nemen, de leegte na een eventueel overlijden wilde we nooit meer meemaken. Zij is 13 jaar geworden en heeft een fijn leven gehad waar wij van genoten hebben.
jonge Kimber v.h. Werradal
en oude Anoek v.h. Hasenhaus
Toen de nieuwe korthaar Kimber 3 jaar was, besloot ik toe te geven aan mijn wens zelf een nestje te fokken en zij kreeg 6 pups, waarvan het teefje Amy bij ons bleef.
Met Amy ontwaakte het gevoel in mij van een nieuwe hobby, het trainen voor de KNJV en het meedoen aan wedstrijden. We hebben heel wat getraind en kilometers afgelegd, maar wel met leuke resultaten.

Kimber

 

Het eerste nestje door ons gefokt was in 1999 met Kimber v. h. Werradal. Teefje Amy bleef bij ons, zij kreeg 3 nestjes.

Uit elk nestje bleef er een teefje: BiBI-Ruby, CiCi-Indy en Djessy.
BiBi-Ruby kreeg 2 nestjes, waarvan de teefjes Easy en Fury bij ons bleven.
CiCi-Indy kreeg 1 nestje. Easy kreeg 2 nestjes waarvan Indigo Amy bij ons bleef


Cici Indy en Bibi Ruby


Easy en Fury

De reuen die in onze foklijn werden gebruikt zijn: Falco KS v. d. Nimrodgezellen, Ex KS vom Welsbach, Quell vom Kreuzberg, Olaf vom Upstalsboom, Hunter v. d. Slotbosse-Heide, Basco, Flash v. d. Stroomdrift en Guus du Pied du Mont. Zij zijn gebruikshonden met jachtervaring. Onze honden zijn allrounders, zij hebben kwalificaties in jeugd veldwerk, KNJV B en MAP diploma’s, zweetwerk en de Duitse proeven: Derby, Solms en VGP behaald. Exterieur is U uitmuntend. Onze honden worden in de praktische jacht ingezet. 

Wij fokken volgens de regels van de Nederlandse Vereniging Duitse Staande Korthaar (NVDSK) en de Raad van Beheer (RvB). Ouders zijn getest op HD, EBJ en Willebrand II. De pups worden in huis geboren en gesocialiseerd en tevens werken wij met een koopovereenkomst. Ondertussen zijn wij bij het negende nest en veel ervaring rijker. Wij staan voor betrouwbare gezonde honden, waarbij temperament en schoonheid verbonden zijn met een stabiel karakter en aanleg voor het werk.  

Niet iedereen is in de gelegenheid deel te nemen aan een praktijkjacht, maar we doen de Korthaar te kort indien zij niet voor hun baas kunnen werken. Er worden veel jacht gerelateerde cursussen aangeboden, waar ook gewerkt wordt met dummy’s zodat de hond zijn passie mag volgen, maar wel onder appèl en in samenwerking met de baas. Het niet goed begeleiden van jachtpassie resulteert in ongecontroleerd gedrag en teleurstelling. Wanneer u geïnteresseerd bent in een pup neemt u dan kontact met ons op voor een kennismakingsafspraak: rinkem@hetnet.nl. U kunt op onze website via de knop “resultaten” alle pups volgen. De nesten worden op alfabet aangegeven. Voordat u overgaat tot het aanschaffen van een pup adviseren wij u een pup te kopen bij een betrouwbare fokker.